Сертифікати TESOL\TEFL:  як їх отримати?

Сертифікати TESOL\TEFL: як їх отримати?

Що таке сертифікати TESOL/TEFL

Сертифікати TESOL/TEFL — це документи міжнародного зразка, які засвідчують високий рівень знань та володіння англійською мовою, а також наявність навичок та знань для викладання англійської мови для дітей, підлітків та дорослих. Сертифікати є надзвичайно важливими особливо для вчителів та викладачів англійської мови, адже вони котируються не лише в Україні та СНГ, але і за кордоном. Тобто отримавши цей документ, ви без проблем можете подавати вакансію на вчителювання у будь-якій країні Європи.

Для того, щоб отримати сертифікати необхідно зареєструватися на міжнародній платформі та пройти курс підготовки, успішно склавши тестування на перевірку засвоєних знань. Курс платний, тому будьте готові інвестувати у себе та свій професійний розвиток.

Пройти курс підготовки можна очно в Україні чи закордоном, або ж онлайн. За необхідності репетитори можуть допомогти підготуватися до курсу, адже він складається з низки етапів: лекцій, семінарів, письмових робіт та практичної частини.

Як підготуватись до екзамену TESOL/TEFL

Є безліч програм та курсів в Україні та за кордоном, які допоможуть отримати сертифікат. Якщо ви вирішили обрати один із курсів TESOL/TEFL, то найкращим варіантом буде поїхати до англомовної країни, щоб повністю поринути у мовне середовище та проходити їх там. 

Більш доступним та економним варантом є курси у своїй країні. Вони не гірші по якості, а велике різноманіття варіантів дозволяє з чого вибрати. Зрештою, найекономніший спосіб – це онлайн-курси. Їхня перевага – можливість підлаштовувати час занять під себе. Крім того, такі курси дозволяють добре заощадити: можна проходити закордонний курс залишаючись вдома. 

Однак у них є і відчутний мінус – онлайн-взаємодія з учасниками та викладачами не зрівняється за якістю з реальною присутністю на заняттях та педагогічною практикою під пильним наглядом професіоналів.

Зрештою неважливо де і як ви будете проходити підготовку. Головне — успішно проходити тестування після кожного модулю (60% правильних відповідей і більше), а також грамотно розробити власний план заняття. Тривалість курсу має бути не менше 120 годин.

Види сертифікатів TESOL/TEFL

Сертифікат TEFL – Teaching English as a Foreign Language – навчання англійської як іноземної. Дозволяє викладати у країнах, де англійська не є мовою спілкування. Наприклад, у Японії.

Сертифікат TESL – Teaching English as a Second Language – викладання англійської мови як другої мови. Належить до викладання в країнах, де англійська мова є основною: наприклад, викладання англійської іммігрантам або туристам у Великій Британії, Канаді, США.

Сертифікат TESOL — Включає техніки викладання EFL (English as a Foreign Language) і ESL (English as a Second Language) і, таким чином, комбінує в собі TEFL і TESL. Дозволяє викладати у всьому світі.

Як краще підготуватися до отримання сертифікату

Найкраще підготуватися до отримання сертифікату допоможе особистий репетитор англійської онлайн який зможе зосередитися на конкретно ваших особливостях. Разом з ним ви можете обговорити всі незрозумілі вам моменти та детально розібрати кожен аспект курсу. До того ж ви можете витратити на це стільки часу, скільки буде необхідно, щоб повністю розібратися у питаннях.

Також до отримання сертифікату можна готуватися самостійно. Однак це вимагає більше часу, самоорганізації та є складнішим, адже з усіма труднощами доведеться справлятись також самостійно.

 

Роман avatar
Роман
Автор статті