ТОП кіно англійською: мовна компетенція

ТОП кіно англійською: мовна компетенція

Як підвищити свою мовну компетенцію: найкращі серіали та фільми для вивчення англійської  

Іноді вивчення англійської мови є нудним і нецікавим процесом. Щоб зробити його більш цікавим, рекомендується дивитися серіали та фільми англійською мовою. Такі поради дають досвідчені репетитори з англійської мови. Це прекрасна можливість для розвитку правильної вимови. Розглянемо популярні рекомендації.

Що таке мовна компетенція?

Не так давно вивчення англійської мови було чимось престижним та надзвичайним. Зараз кожна сучасна людина розуміє необхідність володіння іноземними мовами. Це соціальна потреба є показником професійного розвитку. 

Мовна компетенція — основа формування культури спілкування. Якщо розглядати англомовну компетенцію, то це буде вмінням практично використовувати англійську мову, вміти висловлювати бажання, думки і прохання. 

banner
Важко вчити англійську?
Наші репетитори допоможуть!
Репетитори англійської

Вибір відповідного рівня складності: як підібрати серіал або фільм, який вам підходить

Щоб покращити свою англійську, корисно переглядати серіали чи телевізійні шоу. Однак, потрібно вибирати ті, які відповідають вашому рівню знань. Для тих, хто тільки почав вивчати мову, найкраще підійдуть серіали з простим сюжетом. В них використовують повсякденні слова. 

Початківцям не варто обирати такі серіали, як «Теорія великого вибуху». Краще починати з популярного сіткому «Друзі». Якщо ви бачили фільм на рідній мові, можете переглянути його англійською. Ви інтуїтивно будете розуміти переклад, а невідомі слова краще запам'ятаються. 

Враховуйте акценти. В Англії суттєво відчувається британський акцент, який відрізняється від американського. Щоб його зрозуміти, можна переглянути місцеві шоу. 

Перегляд з субтитрами: чому це корисно та як це допоможе у вивченні англійської

Один із найкращих методів вивчення мови — перегляд фільмів з субтитрами. Основні переваги:

  • можливість краще розуміти події у фільмі;

  • розширення словникового запасу;

  • вивчення граматики.

Якщо ви не знаєте переклад конкретного слова, запишіть його у словник. Під час перегляду можна робити нотатки з цікавими словами або виразами. 

Вивчення нових слів та виразів: як скористатися контекстом відтвореного на екрані, щоб поповнювати свій словник

Найкраще переглядати фільми з субтитрами. Якщо у вас початковий рівень знань, то не завжди буде зрозуміло, як правильно написати невідоме слово. За допомогою субтитрів, ви зможете робити нотатки, записувати правильно невідомі слова та фрази.

Цю інформацію легко використовувати для вивчення мови. Таким способом ви розумієте мовну компетенцію та граматику. Перегляд фільмів — це веселий та цікавий метод вивчення мови, який підійде для будь-якого рівня знань. 

Регулярність перегляду: чому важливо створити регулярний розклад перегляду серіалів та фільмів

Перш за все, потрібно дивитися те, що вам насправді цікаво. Якщо серіал або фільм нудний, не варто витрачати свій час. Зосередьтесь на тому, що буде приносити вам задоволення. В іншому випадку ви не вивчите мову.

Мозок сприймає інформацію, яка є важливою і корисною. Обирайте фільми, які можете переглядати кожного дня по декілька годин. Регулярність є важливою, оскільки ви постійно поповнюєте словниковий запас. Якщо приділяти такій методиці декілька днів на тиждень, результат не буде ефективним. Можливо знадобиться пошук репетиторів, тому обирайте досвідчених. 

Рекомендації щодо вибору серіалів та фільмів: список найкращих серіалів та фільмів для вивчення англійської мови

Скористайтеся списком цікавих та популярних серіалів, які допоможуть покращити рівень англійської. Багато з них доступні на Netflix. Дивитися їх можна з субтитрами. Популярні серіали:

  • Friends;

  • Modern Family;

  • Sherlock;

  • Game of Thrones;

  • Dexter;

  • Lost;

  • White Collar;

  • Vikings.

Обирайте серіал, сюжет якого вас зацікавить. Тоді ви зможете побачити ефективний результат в покращені мовної компетенції.

24 травня 2023
Роман avatar
Роман
Автор статті