Резюме англійською: Методи та поради для CV

Резюме англійською: Методи та поради для CV

Необхідність резюме в сьогоднішньому світі

Для того, щоб обіймати посаду в компанії Європи або Америки та отримувати зарплатню в іноземній валюті, вам необхідно створити резюме англійською, яке буде складене за всіма правилами.

Перше знайомство з роботодавцем починається саме з вашого резюме. Якщо у вашому документі є багато непотрібної інформації або ж, навпаки немає основної інформації та відомостей про вас, то навряд чи вам вдасться зайняти вакантне місце. Однак прочитавши нашу статтю, ви з упевненістю зможете написати резюме англійською, яке зможе допомогти вам, отримати роботу про яку ви мрієте.

Загальні правила для складання резюме

Написати своє перше резюме англійською досить складно для більшості людей, через те, що не всі розуміють основні правила, для написання. Можна спробувати допомогу репетитора англійської мови, але основу всеодно необхідно надати самостійно :) Основною порадою є те, що писати резюме варто лише самому, оскільки ніхто краще вас, не знає, який досвід і навички ви маєте.

Обсяг. Важливо по можливості скоротити обсяг вашого резюме, максимум до однієї сторінки. Або ж розмістіть найважливішу інформацію на першій сторінці, а доповнення інформації на наступних.

Контакти. Щоб роботодавець міг з вами зв'язатися, важливо мати в резюме, лише актуальні контактні дані, такі як e-mail або номер телефону.

Формат. Дотримуйтеся робочого серйозного тону розповіді, не варто в резюме додавати жарти або двозначні слова. Переконайтеся, в тому, що в резюме відсутні помилки або виправлення, а слова написані грамотно. Не варто вказувати навички або досвід, яких ви не маєте, тому, що інформацію можна перевірити.

Коли відправляєте резюме, застосовуйте пункти мета і профіль, в залежності від ситуації та роботодавця.

Розділи для резюме

Що стосується кількості розділів у вашому резюме, то не варто додавати їх занадто багато. Варто обмежитися кількома найосновнішими, а саме:

  • ім'я та бажана посада (Profile);

  • особиста інформація (Personal Information);

  • огляд кар'єри (Summary);

  • досвід (Work History);

  • освіта (Education);

  • навички (Skills);

  • інтереси та хобі (Interests and hobbies).

Profile

 В даному пункті ви повинні вказати ваше ім'я і бажану посаду. Пам'ятайте, що в англомовному резюме, ваше ім'я, завжди має стояти перед прізвищем. 

Написавши своє ім'я та вакансію на яку претендуєте, ви таким чином створите ключові слова, у вашому резюме.

Personal Information

Тут ви можете написати контакти, як з вами можна зв'язатися. Це може бути e-mail і номер телефону, фізична адреса проживання, необхідна роботодавцю, тільки на завершальному етапі найму.

Summary

 Головна мета даного пункту резюме, це відповісти на питання чим ви можете допомогти роботодавцю і, що ви можете дати як фахівець. Оформити даний пункт, ви можете у вигляді маркованого списку. 

Work History

 В даному пункті вам потрібно коротко описати ваші попередні місця роботи в хронологічному порядку. Варто тут згадати, які саме завдання ви виконували, а також яку посаду займали.

Education

У цьому розділі варто згадати вашу отриману освіту, після школи. Вкажіть де ви вчилися і на кого..

Skills

Тут вам необхідно вказати ваші навички. Одним з основних Skills є володіння іноземними мовами.  У разі якщо ваш англійська недостатньо хороша або ж ви хочете поліпшити її, ви можете перейти на сайт Cererra, де вам допоможуть швидко і якісно підучити мову. 

banner
Проблеми з резюме англійською?
Репетитор зможе допомогти!
Обрати репетитора

Recommendations

Рекомендації це опціональний розділ, він необов'язковий, однак він є хорошим способом підтвердити вашу компетентність і зацікавити роботодавця.

Interests and hobbies

 В даному пункті ви можете вказати ваші хобі та захоплення. Це може підкреслити вашу особистість та навички.

Підказки та поради для складання цікавого і якісного резюме

Для складання цікавого і правильного резюме англійською, ми пропонуємо вам ознайомитися з трьома простими порадами.

  1. Намагайтеся максимально чітко формулювати текст у вашому резюме. Вам не потрібно писати цілу історію про своє життя. Вам необхідно вказати тільки важливі факти які чіпляють роботодавця. Резюме має бути чітким, зрозумілим і структурованим.

  2. Будьте особливим. У вашому резюме вкажіть те, що робить вас унікальним. Можливо ви геній математики, або ж говорите на 4-х мовах, не соромтеся це позначати.

  3. Знаходьте мінімальні формулювання, які зможуть коротко і зрозуміло розповісти про ваш досвід. Резюме має бути лаконічним та інформативним.

Корисні слова для резюме англійською. Радимо вам вивчити їх, вони допоможуть вам у складанні цікавого і правильного curriculum vitae:

  • Achieved (Досяг)

  • Improved (Поліпшив)

  • Trained (Навчав)

  • Managed (Керував)

На завершення нашої статті ми пропонуємо вам ознайомитися з прикладом, правильно складеного резюме.

 




27 березня 2023
Роман avatar
Роман
Автор статті