Підготовка до ЗНО з англійської мови: з чого починати?

Підготовка до ЗНО з англійської мови: з чого починати?

Питання підготовки до ЗНО непокоїть кожного учня старших класів, адже від результатів цього оцінювання буде залежати його подальше життя. Набір достатньої кількості балів відкриває двері до омріяних ВУЗів та бажаної професії. Сьогодні ми хочемо розповісти майбутнім абітурієнтам, як підготуватись до ЗНО з англійської мови та чи можливо це зробити самостійно. 

Кому потрібно здавати ЗНО з англійської та які завдання туди входять

В сучасному світі знання іноземної мови є важливим інструментом для кожної людини. Але складати іспит мають ті учні, яким вона потрібна буде за фахом – майбутні вчителі англійської, перекладачі, викладачі, працівники IT-сфери. Щоб мати можливість подавати документи до ВУЗів, необхідно набрати визначену мінімальну кількість балів. Але кожен навчальний заклад встановлює свій індивідуальний поріг.  

Традиційно до тесту з англійської мови входить 4 блоки завдань:

  • Аудіювання.

  • Учень має прослухати текст (діалог), зрозуміти, про що йде мова, та відповісти на питання. Щоб гарно виконати це завдання, потрібно вчитись сприймати мовлення на слух та вникати у почуте. 

  • Читання. В цьому випадку пропонуються тексти, які необхідно прочитати та виділити ключові моменти. Відповідаючи на питання, не варто зациклюватись на кожному слові. Достатньо в загальному розуміти суть прочитаного. 

  • Використання мови. Цей блок перевіряє вміння використовувати словосполучення, синоніми, ідіоми та знання граматики. 

  • Письмо. Найскладніше випробування за словами випускників, адже тут вони мають написати повноцінний текст обсягом 100 слів. Щоб справитись із цим, потрібно мати непоганий словниковий запас, вміти будувати речення та знати граматику.

Як бачите, підготуватись до такого іспиту не вдасться за один чи два місяці. Щоб набрати достатню кількість балів, потрібно більше практикуватись – вчити, читати, писати та слухати. Якщо ви розумієте, що самі не впораєтесь із такою задачею, вам завжди допоможе репетитор англійської мови

Корисні поради щодо підготовки до ЗНО

Більшість майбутніх абітурієнтів не розуміють, з чого почати свою підготовку. Ми рекомендуємо ознайомитись із завданнями минулих років, добре їх вичитати, та визначитись, які з них легші, а які важчі і зовсім не зрозумілі. Готуватись варто до всього, але більше часу приділяти все-таки тому, що здається складнішим. 

banner
Почніть вчити англійську мову прямо сьогодні!
Поглянь на світ з іншого боку та відкрий для себе можливості англійської! 
Репетитори Англійської

Отже, як підготуватись до ЗНО з англійської мови самостійно? Користуйтесь порадами:

  1. Починайте з граматики. Для цього можна використовувати посібники із вправами, що розділені за темами. Не забувайте повторювати та закріплювати пройдений матеріал. 

  2. Поповнюйте свій словниковий запас. Існує список із мінімальним набором слів, які потрібно знати людині, що складатиме ЗНО. Але ми рекомендуємо більше читати – тексти, діалоги, статті, інтерв’ю. Там буде зустрічатись багато нових та корисних слів, які легше осягнути в контексті. 

  3. Вчіться сприймати мовлення на слух. Щоб цей процес не був нудним, слухайте улюблену музику із текстом перед очима та словником, а також дивіться фільми із субтитрами. За необхідності виписуйте незнайомі слова в зошит.

  4. Пробуйте писати. Спочатку ви будете робити багато помилок, але без цього ніяк. Навчитись писати, лише читаючи, неможливо. Беріть якусь тему та вигадуйте невеликі тексти. Якщо вам потрібен помічник, який буде ці тексти перевіряти, завітайте на сайт репетиторів та знайдіть його там.

  5. Плануйте свій час. Самоорганізація допоможе вам не витрачати час даремно. Складайте собі план на тиждень вперед, де вказуйте теми для вивчення, завдання та кількість слів для вивчення. 

Сподіваємось, що вам стало більш зрозуміло, як підготуватись до ЗНО з англійської, і цей процес стане цікавішим та захоплюючим!

7 березня 2023
Роман avatar
Роман
Автор статті