Онлайн-дошки для викладачів

Онлайн-дошки для викладачів

Всесвітня пандемія, пік якої припав на 2020 рік, внесла свої корективи до освітнього процесу — викладачі змушені були трансформувати класичні лекції та уроки в онлайн-заходи. Причому йдеться не лише про школи та вищі навчальні заклади — згідно зі статистикою, 98% корпоративного навчання також проводиться у віддаленому режимі.

Через такі зміни зросла популярність спеціалізованого програмного забезпечення — систем для дистанційного навчання, месенджерів із опцією відеозв'язку, сайтів із онлайн-курсами. У цьому матеріалі поговоримо про ще один важливий сервіс, без якого не обійтися сучасним учасникам системи освіти, — онлайн-дошках для викладання.

Віртуальна дошка Classroomscreen

Це універсальний ресурс, який підійде для занять з будь-яких дисциплін - на вибір надаються різні екрани, в яких можна малювати, набирати стандартний текст і навіть ноти.

Інші можливості інструменту:

  • Таймер та секундомір. Відлік часу у вигляді пісочного годинника допомагає учням візуально оцінювати час, що залишився на виконання завдання.
  • Світлофор. Використовується для інформування класу, наприклад, про необхідність увімкнути/вимкнути мікрофони.
  • "Випадкове ім'я" та "гральна кістка" - функціонал, за допомогою якого можна вибрати довільного учня або "кинути" кубик - і отримати випадкове число.
  • QR-код. Викладач може вставити адресу потрібного ресурсу в поле, а студенти, використовуючи свій смарт-гаджет, відсканувати його і отримати доступ до інформації.
  • Exit Poll. Опитування, яке проводиться після закінчення уроку та забезпечує миттєвий зворотний зв'язок.
  • Мови. Classroomscreen — мультимовне рішення, що є особливо цінним для вчителів іноземних мов.
banner
Хочеш заробляти як експерт?
Стань репетитором - від 300 грн/год!
Робота репетитором

Ціни і тарифи

Користувачам пропонується базовий безкоштовний тариф, пакет "Pro" за 29 $ та тариф "School Pro" - його вартість розраховується індивідуально. Продукт насамперед задовольнить потреби викладачів та учнів середніх та вищих навчальних закладів.

Платформа інтуїтивно зрозуміла та має всі необхідні функції у базовому тарифному плані. Єдиний недолік — до неї немає доступу після завершення проекту, тож уточнити будь-яку інформацію не вдасться.

Інтерактивна дошка Jamboard Google

Відмінно підходить для мозкового штурму, конференцій та інших корпоративних освітніх заходів. Робоче поле в Jamboard є фрейм фіксованого розміру.

Доступні функції:

  • Редагування слайдів. Є такі інструменти: 4 види пензлів, гумка, курсор, набір тексту.
  • Імпортування зображень. Можна додати зображення з пошукової системи, завантажити локальні малюнки або вставити фотографію з Google Диску.
  • Стікер. Опція створення нотаток та розміщення їх на слайді.
  • Форми. Функція дозволяє додавати до слайдів геометричні фігури.
  • Лазерна вказівка. Слід, що залишається на секунди, від дій користувача дистанційно вказує на об'єкти.

Ціни та тарифи дошки Jamboard

Це безкоштовний сервіс, який може використовуватись як на звичайних ПК та смартфонах, так і на спеціальному пристрої — за останнє доведеться заплатити 5 тис. доларів.

На відміну від попереднього продукту, тут можна експортувати проект до PDF-файлу.

Платформа для спільної роботи Miro

Користувачам відкривається доступ не до звичайного білого поля, а до набору шаблонів, з яких можна вибрати максимально відповідний поточній потребі - проведення уроку, планування завдань, розробку стратегії тощо.

Можливості Miro:

  • Коментарі — їх можуть додавати учні.
  • Стікери, маркери та геометричні фігури - на полі можна "приклеїти" важливу ідею або виділити інформацію.
  • Додавання завантажених файлів — зображень, відео з YouTube та Vimeo, PDF-файлів та документів із Google Drive.
  • Чати учасників — у форматі відео, аудіо або текстових повідомлень.

Ціни і тарифи Miro

На вибір пропонується 4 тарифні плани: безкоштовний, Team за 8$ за кожного учасника на місяць, Business вартістю 16$ та Enterprise з індивідуальною тарифікацією.

Підходить для великих команд – одночасно брати участь в освітньому заході може до 100 осіб. Готовий проект також можна експортувати до PDF-файлу.

Вчительська дошка Scribblar

Сервіс Scribblar позиціонується насамперед як рішення для онлайн-освіти у ВНЗ та середніх навчальних закладах.

Особливості Scribblar:

  • Завантаження із зовнішніх джерел. Є можливість завантажувати, завантажувати, редагувати та коментувати зображення та документи.
  • Текстовий та голосовий чат. Спілкування реальному часі дає можливість вчителям отримати від класу миттєвий зворотний зв'язок.
  • Додавання формул. Плюс до цього, тут є вбудована система Wolfram Alpha для вирішення математичних завдань та вивчення інших точних наук.
  • Інтеграція на веб-сайт. Сервіс можна додати до сайту репетиторів чи будь-який інший персональний ресурс.

Ціни і тарифи Scribblar

Кількість учасників заходу не обмежена, але залежить від обраного типу передплати — Starter (14 $ на місяць), Standart (24 $), Premium (39 $) або Pro (69 $).

Незалежно від того, чи досвідчений ви педагог чи тільки плануєте знайти роботу репетитором, онлайн-дошки однозначно варті вашої уваги. Онлайн дошки полегшують дистанційне навчання, створюють ефект присутності і особистого спілкування з класом.

20 червня 2022
Роман avatar
Роман
Автор статті