Хакнути свій мозок і запамятати англійські слова

Хакнути свій мозок і запамятати англійські слова

Чому Сокіабле легше згадати, ніж класичне звучання слова Sociable? Зараз пояснимо.
Кожну секунду через наш мозок проходить величезна кількість інформації. Для того, щоб не гальмувати, як операційна система комп'ютера, йому необхідно періодично чистити «кеш».
Тому, до речі, ми забуваємо імена відразу після знайомства — мозок не сприймає цю інформацію корисною, а що вже говорити про монотонне заучування слів. Припиніть знущатися з собе таким варварським методом запамʼятовування, особливо в наш час, коли існують навчальні сайти репетиторів на будь-який смак!
Запамʼятайте головне — для мозку важливо, як до нього потрапила нова інформація! Бо коли він отримує запит «згадати слово Sociable» — запускається процес згадування у вигляді асоціативного ланцюжка сформованого в період, коли ви вперше дізнались це слово.

1. АСОЦІАЦІЇ

Один із найбільш ефективних прийомів запамʼятовування. Ця творча функція значно полегшує роботу мозку і навіть підвищує мотивацію до
навчання.
За допомогою чого відбувається запамʼятовування:
• співзвучні слова з рідної мови;
• комічні звучання;
• надання візуального значення словам;
• запамʼятовування через відчуття — все це формує необхідні звʼязки для легкого пригадування.
Рекомендуємо зручний додаток — Dictionary Lekses. Кожного дня на екрані блокування телефону будуть зʼявлятися нові слова. Запамʼятовування відбуватиметься на підсвідомому рівні, через постійний візуальний контакт зі словом протягом дня.

3. БІЛІНГВИ АБО ДВОМОВНІ КНИГИ

  • Метод для любителів читання. Всі ми знаємо, що читати книжки на іноземних мовах значно покращує знання і дає змогу познайомитись з новими словами по контексту. А що робити, якщо рівень володіння мовою не
    достатній? Вихід є!
    Білінгви — ілюстровані книги, в яких текст написаний одночасно двома, трьома мовами і є дуже зручними для вивчення іноземних мов. Найбільше
    підходить для дітей і учнів з початковим рівнем.
  • «Добрий день, everybody!» — певно всі знають цю фразу. Метод, який зʼявився не так давно, але вже отримав позитивні відгуки. Суть його полягає в тому, що ви reading текст на рідній language, але з додаванням english слів. Це
    надає змогу запамʼятовувати і розуміти слова по контексту написаного.
    На зарубіжних просторах даним методом наділена платформа — «Сascade languages» та нажаль адаптована лише під французьку та іспанську мови. Не поспішайте засмучуватись, індивідуально для вас — створити такий текст допоможуть кваліфіковані репетитори англійської мови.

2. СЕРІАЛИ, ФІЛЬМИ, YOUTUBE

Просте поєднання приємного з корисним. В серіалах/ фільмах ми постійно спостерігаємо за активними діями персонажів, життєвими ситуаціями, яскравою передачою емоцій тому, слова легко відкладаються в нашій памʼяті. «Friends», «The Office», «How I Met Your Mother» — можна підібрати на будь-який рівень.

banner
Покращуй свою англійську щодня!
Запишись на перший урок не зволікаючи
Репетитори Англійської

ЯКИЙ МЕТОД ЗАПАМʼЯТОВУВАННЯ АНГЛІЙСЬКИХ СЛІВ ПІДХОДИТЬ ДЛЯ МЕНЕ?

Змоделюємо життєву ситуацію: відкриваєте відео «Як вивчити англійську за тиждень?» — слухаєте, записуєте детально кожну пораду, мотивуєте себе на щоденне навчання, але вже через декілька днів знаходите безліч причин перенести все на наступний «понеділок». Ох, цей бідолашний «понеділок», коли вже настане його зірковий час?
 Розумітися на різних методах навчання корисно, але як обрати ефективний для себе? Як то кажуть, у кожного успішного самурая є свій сенсей. Так само і з англійською — для ефективного навчання потрібен лише правильний наставник, який підбере систему запамʼятовування, орієнтуючись на індивідуальні характеристики кожного.
Навчання реально easy, коли маєш правильний method!

7 березня 2023
Роман avatar
Роман
Автор статті