Як вивчити німецьку: покрокова стратегія

Як вивчити німецьку: покрокова стратегія

Вивчення німецького схоже на квест з перешкодами. На першому етапі мова здається простим, логічним, зрозумілим і цілком доступним для самостійного освоєння. При більш детальному розгляді виявляється, що вимова, побудова слів і німецька граматика - справжній лабіринт.

Спробуйте пройти всі етапи разом із сайтом репетиторів України.

Ми розповімо, за скільки можна вивчити німецьку і як побудувати програму так, щоб зробити це максимально ефективно і дешево.

За скільки можна вивчити німецьку?

Те, за скільки можна вивчити німецьку, залежить від того, скільки часу ви готові присвячувати урокам. Ставте реальні терміни - на професійне освоєння під контролем фахівців з щоденними заняттями по 4-5 академгодин і практикою у студентів лінгвістичних вузів йде 5 років. Не варто очікувати, що рівня С1 можна досягти, займаючись в лайтовом режимі протягом півроку.

На етапі перших трьох рівнів (А1-В1) середньостатистичній людині необхідно 7-8 місяців на один щабель. При цьому загальна тижневе навантаження потрібно рівномірно розподілити між усіма днями тижня. Занять повинно бути присвячено не менше 12 годин на тиждень.

На наступні два рівня знадобиться близько року. Нарешті, третю сходинку С2 можна освоювати до кінця життя.

Те, за скільки можна вивчити німецьку, повністю залежить від витраченого часу, старань учня, професіоналізму викладача, мотивації.

В середньому, з викладачем німецького, мову можна виучить до приемлемого (B1) рівня за півроку.

Навіщо дорослі вчать німецьку?

Поставивши реальні терміни, визначитеся з цілями. Одна людина хоче подорожувати, другий - дивитися фільми в оригіналі, третій - подорожувати, а четвертий задумав переїхати за програмою відновлення сім'ї.

Все це багато в чому впливає і на мотивацію і на методи вивчення.

Для подорожей і розваг варто акцентувати увагу на аудіювання і говоріння, в той час як для складання іспиту знадобиться граматика і навички письмового викладу думок.

План занять з німецької мови для початківців

Визначившись з цілями і термінами, приступайте до складання плану. Робіть акцент не на темах, а на обсязі знань. Час, за скільки можна вивчити німецьку, безпосередньо залежить від наміру слідувати плану.

Орієнтовна стратегія виглядає так:

  • 1-7 вересня - алфавіт;
  • 8-14 основні правила читання букв і дифтонгів;
  • 15-22 освоєння базових фраз (вітання, знайомство, small-talk).

Не давайте собі великих перепочинків, але і не форсує події, щоб не перегоріти.

Як вчити німецьку: самостійно або з учителем?

Можна записатися на платні заняття, найняти репетитора з німецької, скачати онлайн-курс, вчитися за самовчителем. Почитайте тематичні форуми, запитаєте друзів і близьких - можливо хтось мав позитивний досвід і може порадити цікавий якісний курс.

Не так важливо, за скільки можна вивчити німецьку, як то, скільки знань залишиться в голові після навчання.

В ідеалі слід використовувати відразу кілька платформ - інтерактивних, лекційних, практичних.

Вивчення німецької мови

Якщо ви зробили вибір на користь самостійного вивчення німецької, скористайтеся наступними лайфхаками:

  • на першому етапі сконцентруйтеся на лексиці: людину можна зрозуміти, якщо він плутає верх і низ. Набагато гірше, якщо він називає ресторан деревом або собакою;
  • використовуйте соціальні мережі: в тик-струмі, інстаграме, телеграмі є профілі і канали, присвячені вивченню німецької. Там можна дізнатися багато захоплюючого і цікавого;
  • дивіться фільми в оригіналі, читайте книги і слухайте подкасти - це розвиває начитаність, вчить розпізнавати слова по контексту;
  • не відступайте від плану і введіть контрольні точки для перевірки знань;
  • знайдіть в соцмережах Натів-спікера, з яким будете відпрацьовувати усне мовлення;
  • вчіться регулярно;
  • періодично звертайтеся до професіонала, щоб переконатися, що ви на вірному шляху;
  • оцінюйте себе за допомогою безкоштовних тестів на сайтах мовних шкіл з німецьким профілем.
banner
Хочеш вивчити німецьку?
Репетитор підтягне знання!
Обрати репетитора

За скільки можна вивчити німецьку з репетитором?

Якщо вас не влаштовують термін, за скільки можна вивчити німецьку, зверніться до фахівця. Під контролем репетитора цілком реально скоротити час навчання вдвічі.

Знайти педагога з хорошою базою знань і досвідом роботи завжди можна на порталі Cererra. Ми тут, щоб допомогти вам підібрати грамотного фахівця.

У Cererra зареєстровані тисячі викладачів. У нас є нейтів-спікери, професори, студенти-лінгвісти. Кожен з них готовий дати оцінку вашим знанням і розповісти, за скільки можна вивчити німецьку під його контролем.

Викладання ведеться від нульового до просунутого рівня.

Німецький можна вивчити вже сьогодні - не відкладайте заняття на завтра!

Роман avatar
Роман
Автор статті