IELTS тест англійської - повний детальний гайд

IELTS тест англійської - повний детальний гайд

Екзамен IELTS

У сьогоднішній статті ми поговоримо про міжнародну систему тестування IELTS. Дана система призначена для перевірки знань англійської мови. Тест розроблений трьома світовими організаціями, а саме:

  • Cambridge English Language Assessment
  • IDP: IELTS Australia
  • The British Council

Кандидат який має сертифікат IELTS, відкриває перед собою двері у величезну кількість університетів, державних установ або підприємств по всьому світу. 

Тест IELTS розрахований на кандидата з будь-яким рівнем знань. Це означає, що даний іспит неможливо провалити. Тобто результати тесту визначаються шкалою від 1 до 9. 0 можна отримати лише в разі неявки кандидата на іспит. 

Для того, що іммігрувати досить оцінки в 5-6 балів, а для вступу до ВНЗ необхідно 7-7.5.

Складові іспиту IELTS

Іспит IELTS перевіряє рівень знань, чотирьох мовних навичок. Відповідно і саме тестування проходить в 4 етапи, а саме:

  • Listening - 40 хвилин;

  • Reading - 60 хвилин;

  • Writing - 60 хвилин;

  • Speaking - 15 хвилин.

Тривалість іспиту, що складається з 4-х етапів становить близько 2 годин 40 хвилин. Speaking здається в окремий день, і часто призначається кандидату заздалегідь, за 1-2 дні до основної частини іспиту.

Підготовка до іспиту

Скласти іспит IELTS може будь-хто, з будь-яким рівнем знань. IELTS адаптований для різних цілей, як для спілкування в повсякденному житті, так і для спілкування в науковій спільноті. Тому підготовка може бути різна, хтось користується послугами репетитора, а хтось намагається вивчати англійську самостійно. Для цього використовуються різноманітні додатки, а також сайти з відео уроками. 

Однак навчання самостійно не зможе вам замінити живого спілкування. Для цього ми радимо вам відвідати сайт репетиторів Cererra на якому ви зможете знайти безліч корисних блогів, а також знайти репетитора для підготовки до здачі IELTS.

Сертифікати та оцінка IELTS

Сертифікат іспиту IELTS приймають більшість країн у світі, де вимагають знання англійської мови. Людина, що отримала сертифікат, може на 100% бути впевненою в його практичному застосуванні. Крім того, його можна використовувати для багатьох цілей, а саме:

  • для вступу до ВНЗ;

  • при працевлаштуванні;

  • для імміграції в Канаду, Нову Зеландію.

В достовірності результатів іспиту IELTS впевнені понад 9000 підприємств і організацій в більш ніж, 140 країнах по всьому світу. IELTS є важливим кроком для здійснення вашої мрії, а підготуватися до нього вам допоможе сайт Cererra.

banner
Важко змусити себе вивчити англійську?
Репетитор полегшить задачу!
Обрати репетитора

Корисні матеріали для підготовки

Пропонуємо вам додаткові матеріали, які допоможуть вам підготуватися до здачі IELTS. Є безліч спеціалізованих онлайн ресурсів для підготовки до іспиту. Такими є:

  • Britishcouncil;

  • lelspodcast;

  • Polyu;

  • leltsforfree.

Крім того, офіційні сайти IELTS також часто викладають корисний матеріал, в себе на офіційній сторінці. Рекомендуємо вам скористатися нагодою, підготуватися до екзамену саме за допомогою цих навчальних матеріалів.

Контактна інформація для отримання допомоги та консультації

Контактну інформацію для отримання допомоги пов'язану з іспитом, ви можете отримати на: 

На сайтах ви зможете також знайти номер телефону та адресу електронної пошти, для консультацій, або розв'язання питань. Крім того, інформацію про IELTS можна отримати в спеціалізованих групах в соціальних мережах. 

F.A.Q.

Для того аби закріпити отримані знання, а також дізнатися щось нове, ми підготували, кілька популярних питань від наших користувачів щодо IELTS. Сподіваємося наші відповіді допоможуть вам розібратися в даній темі.

Кому і навіщо необхідний сертифікат IELTS?

Іспит IELTS необхідний для кандидатів, які планують іммігрувати до Канади, Австралії чи Нової Зеландії. А також для абітурієнтів які вступають в англомовні ВНЗ.

Скільки діє сертифікат IELTS?

Термін дії сертифіката 2 роки.

Яка вартість іспиту?

Вартість іспиту залежить від структури іспиту. Вартість іспиту оцінюється приблизно в 181 - 335 USD.

Який рівень англійської потрібен для здачі IELTS?

З дачі IELTS допускають кандидатів з будь-яким рівнем знання мови. Скласти іспит на високий бал абсолютно реально, адже IELTS це стандартизований тест. Вам необхідно лише приділити час підготовки до нього, а також вивчити специфіку і структуру тесту.

Яка різниця між TOEFL та IELTS?

IELTS необхідний як для імміграції, так і для абітурієнтів, які бажають вступити до ВНЗ. TOEFL призначений виключно для тестування знань абітурієнтів, які вивчають англійську мову як іноземну.

IELTS General та Academic, яка різниця?

IELTS General здають охочі іммігрувати в Канаду, Австралію або Нову Зеландію. Для цього у них перевіряють навички спілкування на повсякденному рівні.

А Academic IELTS необхідний абітурієнтам для вступу в англомовні ВНЗ.

Коли можна здавати IELTS?

IELTS проходить щороку. Частота проведення іспиту становить 48 разів на рік для академічного тесту, а також 24 рази на рік для загального.

27 березня 2023
Роман avatar
Роман
Автор статті