7 Програм для створення онлайн тестів

7 Програм для створення онлайн тестів

Під час навчального процесу вчителі використовують широкий набір інструментів. Досвідчені викладачі, які працюють через сайт репетиторів, широко використовують програми для онлайн-тестування. Сервіси для опитувань, вікторин дозволяють не лише перевірити знання учнів, а й сформувати статистичну інформацію успішності, виявити складності у засвоєнні програми та розробити стратегії щодо їх усунення.

Найкращі програми для онлайн-тестування
У мережі є платні та безкоштовні сервіси онлайн-тестування. Часто розробники пропонують протестувати функції програмного забезпечення протягом обмеженого періоду часу, потім перейти на платну версію. Деякі послуги залишаються безкоштовними, але мають обмежений функціонал. Створити тест онлайн можна за допомогою таких програм:

  1. Каhoot

  2. EASY TEST MAKER

  3. Quizizz

  4. CLASSMARKER

  5. QUIZLET

  6. Socrative

  7. Learningapps


Якщо вам подобається робота репетитором, ви прагнете розширювати власний інструментарій та методики, любите займатися онлайн освітою – варто скористатися спеціальним програмним забезпеченням. Створити тест для учнів з його допомогою та оцінити ступінь засвоєння нового матеріалу школярами, студентами буде простіше та ефективніше.

banner
Хочете стати репетитором?
Почніть викладати і заробляйте від 300 UAH за урок
Стати репетитором

Каhoot

Програмне забезпечення розроблено англійською мовою, але в Google Chrome можна увімкнути перекладач. Робота з учнями проводиться в ігровій формі, що дозволяє використовувати можливості Каhoot як молодших школярів, так і дорослих. Особливості сервісу такі:

Маємо готові тестові завдання, але можна написати власні.
Квіз, вікторину можна доповнити картинками, відео, графіками.
Зріз знань можна організувати як змагання між командами.
За швидкі відповіді учасники одержують бонуси.
Після завершення тестування формується звіт, що дозволяє перевірити рівень засвоєння матеріалу.

EASY TEST MAKER

Розглядаючи програми створення освітніх тестів, не можна не звернути увагу до EASY TEST MAKER. У безкоштовній версії створюється до 25 завдань. У платному тарифі відкритий доступ до перевірки правопису (англійською мовою), можна розробити необмежену кількість тестувань.

EASY TEST MAKER видає питання із загального пулу у випадковому порядку, що не дає учням списувати. Викладач може виставити обмеження часу, прикріпити графічні матеріали до опитування. Результати підраховуються автоматично, формується наочний звіт.

Quizizz

Quizizz організовує вікторину, опитування у цікавому форматі для учнів. Програма для онлайн-завдань створює інтерактивні презентації, настроює мотивацію, редагує шаблонні тестування. Завдання виконуються онлайн або в режимі реального часу. Якщо квіз проводиться онлайн, учитель може слідкувати за результатами. Після завершення перевірки формується звіт.

CLASSMARKER

Серед безкоштовних сервісів для онлайн-опитування CLASSMARKER відрізняється широкими можливостями. Він створює до 100 тестів, пропонує розширений варіант відповіді (у тому числі у форматі есе). Опитувальники викладач може продавати (комісія становить 10%). Створюються віртуальні класи, у кожному у тому числі ведеться статистика. Можна передбачити наявність зворотний зв'язок, задати алгоритм розрахунку кінцевої оцінки.

QUIZLET

QUIZLET відомий своїм форматом флеш-карток. Він відрізняється простотою, максимально зрозумілим інтерфейсом. Можна вибрати мову, настроїти формат вікторини. Школярі або студенти можуть зіставляти зображення, текстову інформацію, вибирати правильну відповідь із запропонованих варіантів або вписувати власний текст.

Socrative

У безкоштовній версії доступні всі варіанти проведення квізів, як і Pro версії. Можна проводити швидкі опитування, змагання, вікторини, формувати квитки. Сервіс надає результати у режимі реального часу. Звіт можна завантажити на електронну пошту або надіслати на Google Disk.

Learningapps

Представлений сервіс пропонує не тільки звичайні тестування, а й кросворди, пазли, ігри, визначення хронології та інші завдання. В основі є готові вікторини, можна проводити власні опитування. Налаштовується рівень складності, можна залишати коментарі, підказки.

Перелічені інструменти активно використовують педагоги та репетитори різних навчальних дисциплін. Вони полегшують роботу вчителя, дозволяють якісно зробити зріз знань.

17 червня 2022
Роман avatar
Роман
Автор статті