Як підготуватися до співбесіди на англійській мові?

Як підготуватися до співбесіди на англійській мові?

 Якщо ви хочете влаштуватися в міжнародну компанію, без співбесіди на англійській не обійтися. Яким би ви не були професіоналом своєї справи, на інтерв'ю будуть враховуватися не тільки ваш досвід і особистісні якості, але і знання мови. Для того, щоб в найвідповідальніший момент не розгубитися і сказати щось більше стандартних "yes", 'thank you " та " London is the capital of Great Britain ", до співбесіди на англійській мові потрібно грунтовно підготуватися.

Як пройти співбесіду на англійській мові?

  • Підготуйте  розповідь про себе

Розкажіть про освіту, професійний досвід, навички, інтереси і особисті якості, які вам допоможуть досягти успіху у вашій професії. Згадайте свої хобі, але не варто розказувати свою біографію і присвячувати в подробиці особистого життя. Пам'ятайте, що ви на співбесіді, а не на сеансі у психолога. Розповідь про себе повинна бути короткою, але змістовною.

  • Потренуйтеся перед співбесідою і повторіть професійну лексику.

Щоб підтримати діалог з роботодавцем, обов'язково перед інтерв'ю подивіться кілька фільмів англійською, почитайте книги, або обмежтеся переглядом відео на YouTube. Головне - розширити словниковий запас і звикнути до англійської мови. Перед співбесідою обов'язково складіть список спеціалізованих термінів, вивчіть їх переклад і специфіку вживання. Особливо це важливо для професій з великим списком професійних термінів і літератури - медикам, морякам і т.д.

  • Вивчіть інформацію про компанію

Якщо хочете вразити роботодавця і максимально показати свою зацікавленість в роботі, цей пункт дуже важливий. Зверніть увагу на місію, сферу діяльності, історію розвитку компанії і керівний склад.

  • Підготуйте питання до роботодавця

Часто відсутність питань роботодавець сприймає як відсутність інтересу або підготовки. Розпитайте докладно про свої обов'язки, колектив, перспективи кар'єрного росту. Запитайте все, що вас цікавить.

  • Заздалегідь підготуйте відповіді на найпопулярніші питання.

Топ-3 найпопулярніших питань на співбесіді і приклади відповідей на них

  • What are your biggest strengths and weaknesses?

Описуючи свої сильні сторони, не переходьте на хвастощі. Попередньо вивчіть, які якості потрібні для даної вакансії і визначте які з них є у вас. Саме їх і важливо озвучити. Не бійтеся говорити про свої слабкі сторони і не кажіть, що у вас немає слабкостей - у кожної людини є недоліки і така відповідь тільки викличе недовіру роботодавця. Розкажіть про 1-2 своїх недоліки і поясніть як ви працюєте над ними.

Наприклад, для програмістів вдалим відповіддю буде:

My strengths are logical thinking, analytical skills, and in-depth knowledge of IT. My goal is to deliver solutions that satisfy the customer's needs in a timely manner. Regarding my weaknesses, I think that my English needs some improvement. I have a lack of confidence to talk to my colleagues and email the clients. However, I'm working on it, I've been attending English classes and I feel like I'm making progress.

  • Why should we hire you?

Це дуже важливе питання, до якого ви повинні бути готові. Розкажіть про свої унікальні якості, які виділяють вас від інших кандидатів.

Приклад відповіді:

I believe that my rich experience in this position will be of great use for the company's growth. I've gained a reputation as a key player when it comes to negotiations. At my last job, I was able to negotiate really profitable business deals. I have a goal to achieve in this direction and go up the career ladder by developing the company.

banner
Підготуйтесь до співбесіди з репетитором!
Отримайте роботу своєї мрії!
Обрати репетитора
  • Why have you left your previous job?

Відповідаючи на це питання, будьте максимально відкриті з роботодавцем. При цьому, будьте обережні - не варто розповідати про можливі проблеми з колективом або в організації робочих процесів на попередньому місці роботи. Краще сказати, що ви хочете розвиватися, розкажіть про можливі зміни в житті. Головне не кажіть, що попередня робота вам просто набридла і не розкривайте неприємні причини звільнення, якщо такі є.

Приклад відповіді:

I wanted a new challenge. At my previous job my potential growth was limited due to the size of the company. I decided to relocate to a different city and follow my ambitions.

Пройти співбесіду англійською без знання мови буде дуже складно, тому потрібно ґрунтовно до неї підготуватися. Дотримуючись цих рекомендацій і підготувавши відповіді на найпопулярніші питання, у вас набагато більше шансів почути заповітне "You are hired". І пам'ятайте, що надмірне напруження під час співбесіди не призведе до успіху. Спробуйте розслабитися наскільки це можливо і вести цікавий і професійний діалог з роботодавцем. 

15 грудня 2021
Роман avatar
Роман
Автор статті