3 Способи Вивчити Англійську Самостійно

3 Способи Вивчити Англійську Самостійно

Як вивчити англійську мову самостійно: підказки, Лайфхак, дієві методики

Вивчення іноземних мов - не той шлях, який легко освоїти поодинці. Але дорогу здолає той, хто йде. Якщо ви ставите питанням, як вивчити англійську мову самостійно, значить на то у вас є вагома причина - відсутність відповідного викладача, скрутність в засобах, незручний графік роботи.

Ми розповімо, як підтягти знання без викладача, репетитора англійської і групи підтримки.

Як вивчити англійську вдома: необхідні матеріали

Вивчення мов - процес комплексний, що вимагає терпіння, старанності і значної кількості допоміжних навчальних матеріалів. Однак знайти їх можна не тільки в класній кімнаті, але і в самій звичайній квартирі.

Що знадобиться для вивчення англійської самостійно?

  • частотний словник (не обов'язково паперовий - скачайте електронний з озвученням);
  • тлумачний (в ідеалі Longman), англо-російський і російсько-англійський (під редакцією В.К.Мюллера) словники
  • комп'ютер, планшет або смартфон з можливістю прослуховування подкастів;
  • підручник з англійської граматики;
  • дитяча (або доросла - в залежності від рівня знань) книга англійською мовою;
  • паперові стікери;
  • папір і ручка.

Власне, все. Можете взяти будь-який самовчитель, щоб мати перед очима план занять, але це зовсім не обов'язково.

Словниковий запас - фундамент мови

Почнемо. Так як швидко вивчити англійську мову без кваліфікованої допомоги навряд чи вийде, обов'язково запасіться терпінням.

Перше, з чого слід почати - заучування частотного словника.

Почніть з першої сторінки, де дано найпопулярніші слова мови, і поступово рухайтеся до кінця, до рідко використовуваних лексем.

Слова важливо обов'язково переводити і запам'ятовувати. Визначте для себе певний обсяг в 5, 7, 10 слів і бездоганно йому дотримуйтесь. Записуйте уживані слова на стікери і вішайте в зоні видимості - чим частіше заучувати лексема буде потрапляти в поле зору, тим швидше вона відкладеться в пам'яті.

У міру засвоєння лексики з частотного словника, ви зможете розуміти все більший відсоток тексту з книг, журналів, передач.

Крок другий - впізнавання

Найскладніше для більшості людей, що задаються питанням, як вивчити англійську самостійно - впізнавання слів у мові.

В англійській мові написання може абсолютно не збігатися з вимовою. Тому ви повинні завжди знати, як вимовляється те чи інше слово. Якщо поруч немає викладача, готового підказати правильне звучання, скористайтеся озвученими словниками.

Можете використовувати і просунутий платний словник, і простий Google Translator.

На цьому етапі необхідно почати слухати подкасти, навіть якщо ви в них не можете нічого розібрати на слух.

Згодом (і з просуванням по частотному словником) у мові говорить почнуть прослизати знайомі слова і вирази.

Довіртеся тілу

Дорослі занадто мало довіряють своєму тілу і занадто сильно покладаються на власну пам'ять, коли мова заходить про те, як вивчити англійську самому.

Згадайте шкільні домашні завдання, коли вам доводилося зробити сотню вправ до щойно вивченого слову:

  • вставити пропущене;
  • записати з перекладом в словничок і зошит;
  • скласти і записати питання.

Писати, писати, писати - це дійсно важливо. Напишіть слово сотню раз і наступного разу графомоторіка вас точно не підведе.

Розбирайте граматику

Мрії більшості людей, що цікавляться, як вивчити англійську, розбиваються об англійську граматику.

Кому крім корінних британців можуть знадобитися в житті 12 часів? Для освоєння граматики бажано взяти вузівський, але не профільний, підручник і збірник вправ. Якщо тема не дуже зрозуміла - пошукайте на YouTube. Сьогодні багато блогерів роблять доступні, цікаві і короткі відеоуроки з яскравими запам'ятовуються прикладами.

banner
Важко дається англійська?
Займайтесь з репетитором!
Репетитори англійської

Тренуйте аудіювання

Так як вивчити англійську без викладача досить складно, використовуйте для цього всі можливі способи. Якщо зубрити класичні теми про столицю Великобританії і навколишній світ нецікаво - дивіться фільми, мультфільми або серіали. В ідеалі з субтитрами. Так ви будете тренувати аудіювання, покращувати навички читання і вчитися швидко зіставляти усне слово з письмовим.

Добре читати книги, спочатку дитячі, потім адаптовані дорослі, потім звичайні. Згодом у вас розвинеться так звана перекладацька здогад - здатність розуміти значення слова з контексту. Відпаде необхідність з приводу і без заглядати у словник, і життя заграє новими фарбами.

Використовуйте додатки для вивчення англійської

Сучасні технології - це ваш друг і вірний помічник у нелегкій справі освоєння чужої мови. Сьогодні існує величезна кількість додатків для вивчення англійської - як платних, так і безкоштовних, - за допомогою яких можна практикувати і вдосконалювати мову на будь-якому рівні володіння.

LinguaLeo - найпопулярніший багатомовний сервер для вивчення іноземних мов. Незважаючи на мультяшний інтерфейс, LinguaLeo - це програма не тільки для школярів, але і для дорослих.

Роман avatar
Роман
Автор статті